Af Flemming Østergaard

Det er ikke en fugletur i gængs forstand med kikkert og gummistøvler, men det er en tur i ”selskab med” vor tids måske bedste naturtegner og maler.

Langfredag d. 19. april slog Galleri ESK i Ørsted dørene op for en udstilling af fuglemanden, opsynsmanden, forfatteren og billedkunstneren Jens Gregersen. Ved ferniseringen var der stuvende fuldt af familie, venner, fuglefolk, naturfolk og andet godtfolk, og de fik virkelig en på opleveren.

Gennem de udstillede værker kommer man hele vejen rundt i Jens Gregersens fugleunivers fra de store vådområder over den jyske hede til det høje nord. Jens har en fantastisk evne til at fange og fastholde en ganske bestemt stemning, hvad enten det er urkokke på heden, vadefugle på Værnengene eller måger i det nordligste Rusland.
Han sikre streg kombineret med de fine og sarte akvarelfarver, giver billeder, som selv det bedste fotografi ikke kan hamle op med.
Det var i øvrigt åbningsudstilling for det nye galleri, som også faldt sammen med Jens Gregersens 67 års fødselsdag – en meget flot markering af dagen med ikke mindre end 85 forskellige værker.
Holder man af natur, og kan man lide at se på billeder af fugle, så er det absolut umagen værd at lægge turen forbi Galleri ESK.


Jens Gregersen 67 år og still going strong.


Om Galleri ESK

Galleriet er etableret i den gamle lægebolig i Ørsted af Jörn Eskildsen og hans bedre halvdel. Jørn og Jens Gregersen traf hinanden på en fugletur i Borris Hede og Værnengene for mere end 50 år siden, og det blev til et venskab, der har holdt siden. Det nye galleri vil søge at udstille kunst om natur og miljø og har åbent hver søndag fra 10 – 16 eller efter aftale.

Galleri ESK ligger på adressen Sygehusvej 3, 8950 Ørsted.


Jens Gregersen har været meget optaget af, hvad der skete med urfuglen, hvilket man får et grundigt indblik i i en af han seneste bøger, Den Jyske Hede.