Nekrolog: Conni Holmgaard Jakobsen

Den 17. september modtog jeg tidligt om morgenen med sorg en sms fra Ib Jakobsen, hvori han meddelte, at hans kære hustru, Conni Holmgaard Jakobsen, i nattens løb var sovet stille ind. Conni havde tabt kampen mod den kræftsygdom, som blev konstateret i januar. Da Conni havde fået den alvorlige diagnose, tog hun kampen op med oprejst pande og uden klynk, og hun ønskede ikke at snakke sygdom.

Med Connis død har jagthundeverdenen mistet en ildsjæl, som på mange fronter talte jagthundenes sag og altid med stort engagement og et lige så stort smil. Selv om Connis race var Ruhåret hønsehund, som hun arbejdede ihærdigt med, var hun ikke racefanatiker, det var jagthundene generelt, der optog hende, og hendes store engagement førte til en række officielle opgaver, som hun varetog med stor ildhu og et aldrig svigtende humør. Conni blev indvalgt i Dansk Kennel Klubs bestyrelse i 2014 som repræsentant for jagthunderacerne, og hun blev genvalgt i 2018 uden modkandidater. Conni var formand for/medlem af DKK’s Schweisshundeudvalg, Ungdomsudvalget, Fundraisingudvalget og Udvalget for stående jagthunde. Desuden var Conni den ene af DKK’s to repræsentanter i SJD’s bestyrelse. Som om det ikke var nok, var Conni også gruppe 7 eksteriørdommer. Disse mange officielle hverv førte Conni rundt i landet til et stort antal arrangementer, som hun deltog i med et aldrig svigtende humør selv under sin alvorlige sygdom. Så sent som i august dømte hun tæver på Dansk Ruhår Klubs udstilling i Bredsten, introducerede unge mennesker til jagten med stående hund ved et arrangement i marken og deltog som formand for DKK’s Schweisshundeudvalg i DM i schweiss-spor. Derudover var Conni fra 2015-2018 medlem af Jagthundens redaktion, og efterfølgende redigerede hun FJD’s facebook-side.

Med Connis bortgang har Ib mistet sin kære partner, jagthundene har mistet en ihærdig fortaler, og jeg har mistet en personlig ven. Conni vil blive savnet af alle, der på den ene eller anden måde har haft en kontaktflade til hende.

Æret være Connis minde.

Flemming Thune-Stephensen

Formand for SJD